Sökningsförslag Sök efter recept Alla recept

Ingredienser

4 portioner



Tillredning

Koka jasminris enligt anvisning på förpackning.

Kalkonköttbullar:
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda rivet limeskal, ströbröd, soja, malen ingefära och malen koriander i en bunke. Vänd ner kalkonfärs, salt och lite nymald svartpeppar i bunken. Blanda till en färs och forma till ca 16 köttbullar.

Ingefärssås:
Finhacka gul lök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs löken mju ca 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten socker, smulad kycklingbuljontärning, malen ingefära, malen koriander, sambal oelek och pressad saft från halva limen. Låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min.

Lägg ner köttbullarna i såsen och sjud på medelvärme under lock ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innetemp 72 grader).

#kött #middag #asiatiskt
Redigera