Sökningsförslag Sök efter recept Alla recept

Ingredienser

4 portioner



Tillredning

Krossa rosépepparn i en mortel. Blanda den med socker, 1 msk salt och 1 krm vitpeppar. Gnid in laxen med kryddblandningen. Täck laxen och låt den stå i kylskåpet i ca 2 timmar, tills sockret och saltet lösts upp.
Koka potatisen mjuk med skalet på i lättsaltat vatten. Häll av. Låt svalna. Strimla sockerärtorna.
Mixa alla ingredienser till dressingen och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Blanda dressingen med potatisen och lägg i skål. Strö över sockerärtorna.
Pensla laxen med olja och grilla med skinnsidan mot gallret 30-40 min på indirekt värme under lock. Vill man grillränder på laxen börjar man med att lägga köttsidan nedåt mot gallret, som då ska vara riktigt hett. Vänd sedan, sänk värmen och grilla klart under lock.
Servera gärna med Salt citronhack (recept finns på Min goda mat).

#fisk #grillat #sommar
Redigera