Sökningsförslag Sök efter recept Alla recept

Ingredienser

40 st



Tillredning

Smula jästen i en bunke.
Smält smör och häll i mjölken till fingervarmt och slå över jästen.
Tillsätt ägg, socker, salt, hjorthornssalt och 1,2 l av vetemjölet.
Arbeta degen tills den blir smidig och blank.
Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 min.
Knåda degen smidig på bakbord och dela den i 40 bitar. Rulla varje bit till en smal längd på ca 30 cm. Forma till en kringla. Låt kringlorna jäsa övertäckta på smord plåt ca 30 min.
Grädda i 250 grader, mitt i ugnen, ca 8 min.
Pensla kringlorna med smör och doppa dem i sockerblandningen.
Ska kringlorna frysas, garnerar man dem efter att de har tinat.

#bullar #bak #fika #kaka
Redigera