Sökningsförslag Sök efter recept Alla recept

Ingredienser

6 portioner



Tillredning

Köttfärsfyllningen

1. Finhacka löken och stek den i olivoljan.

2. Lägg i köttfärsen i stekpannan. Tillsätt persilja, rosmarin, timjan, salt och peppar. Blanda väl. Koka ihop allt 6-8 minuter tills köttfärsen är brun.

3. Tillsätt Worcestershire såsen och vitlöken.

4. Tillsätt vetemjölet och tomatpurén. Blanda väl tills det inte finns några tomatklumpar kvar.

5. Tillsätt vattnet och buljongtärningen samt de frusna grönsakerna. Värm upp allt tills det börjar koka, och reducera till sjud. Sjud i 5 minuter och rör om ibland.

6. Ställ undan köttfärsen så länge, och värm ugnen till 200 grader.


Potatistoppingen

7. Skala och koka potatiserna tills de är mjuka och fina.

8. Låt potatisen vila 1 minut efter att ha tömt ut det kokande vattnet.

9. Tillsätt smör, matlagningsgrädde, vitlökspulver, salt och peppar. Mosa potatisen och blanda ihop allt.

10. Tillsätt parmesan osten och blanda.


Sätt ihop pajen

11. Häll ut köttfärsfyllningen i en form. Sprid ut det i ett jämnt lager. Skeda på potatismoset ovanpå köttfärsen. Sprid försiktigt ut det i ett jämnt lager.

12. Om formen ser väldigt full ut, placera den på en kantad bakplåt så inte fyllningen bubblar över i din ugn. Baka pajen 25 - 30 minuter. Låt den svalna en kvart innan servering.



#england #köttfärs #paj
Redigera