Sökningsförslag Sök efter recept Alla recept

Ingredienser

1 tårta



Tillredning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra och bröa kanten.

2. Kladdkaka: Smält smöret och låt svalna något.

3. Rör samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kanel, morötter samt smör och rör ihop till en jämn smet utan att arbeta smeten för mycket. Häll smeten i formen.

4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan ska dalla lite i mitten när den är klar.

5. Låt kakan svalna helt. Gärna i kylen i ett par timmar.

6. Frostingen: Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Avsluta med att tillsätta färskosten och vispa ihop till en krämig frosting.

7. Lägg upp kakan på ett fat, bred på frostingen och strö på vallmofrön.

#kaka #tårta #fika #efterrätt #dessert
Redigera