Sökningsförslag Sök efter recept Alla recept

Ingredienser

50 bitar



Tillredning

Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och rör ner socker och ägg.
Blanda kakao, vetemjöl, vanillinsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i kastrullen.
Bred ut smeten i en långpanna (ca 35x20 cm) med smort smörpapper. Grädda i 175 grader, 15-20 min.

Vänd kakan upp och ner på smörpapper. Dra försiktigt bort smörpapperet på kakan.

Glasyr: Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad (i bitar) i en kastrull. Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar och blockchokladen smält, 10-15 min. Ta kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.

Låt kakan kallna i kylen. Skär den i ruter.

#bak #choklad #efterrätt #jul
Redigera