Sökningsförslag Sök efter recept Alla recept

Ingredienser

10 portioner



Tillredning

Värm ugnen till 200 grader.

Pajdeg: Arbeta snabbt ihop ingredienserna, förutom vattnet, för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet om degen är för torr. Överarbeta inte degen! Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper till en oval form. (Om degen är för mjuk kan den ställas i kylskåpet en stund.)

Skala, kärna ur och skiva äpplena. Rör ihop med 0,75 dl socker, smält smör, kanel, sirap och salt. Ta bort det övre bakplåtspappret och fördela äppelblandningen över degen men lämna en kant, ca 8 cm, runt om. Vik upp kanten runt pajen. Vispa ägget lätt och pensla kanten. Strö 2 msk socker över äpplena.

Grädda pajen i ca 20 min eller tills degen blir gyllenbrun. Täck pajen med lite folie om den börjar få för mycket färg.

Pekanglass: Låt 1 liter glass tina något och blanda sedan med 1 dl rostade pecannötter och 3 msk lönnsirap. Servera till pajen.

#efterrätt #kaka
Redigera